Ljudklipp

Hur lät egentligen Radio Malish ??

Ja det varierade antagligen från bataljon till bataljon, men vi har ett par exempel på hur det lät när vi var nere.

Betänk nu när du lyssnar på att svensk studio-standard var en dröm för oss, kompressorer och limitar fanns endast i fantasin, mikrofoner var illa tilltygade och ORBAN var det ingen som visste vad det var. Så med det i baktanke så var kvalitén bra. Det rent innehållsmässiga kan man ju diskutera....

De flesta ljudklipp är i RealAudio-format, lämplig uppspelare för dessa är Real Player som finns att hämta här, länk till Real Player (klicka på länken till höger "Download the free RealPlayer only" den är gratis) Det finns numera en mp3-version av de flesta ljudklippen eftersom det tidigare har varit problem för en del med att få fram ljudet. Förhoppningsvis skall det fungera för fler nu.

Dom fyra första ljudklippen kommer från L106 i Libanon.
Första ljudklippet är tudelat eftersom det är plockat från ett kassettband. Programmet heter Hönsgården och denna gång gästades det av två pi-killar. De som sände programmet varierade lite, just det här programmet sändes av Roland Kunc och Magnus "Göte" Götherström. Ljudklipp del ett (strömmande mp3), del två (strömmande mp3).

Nästa >>ljudklipp (RealAudio) | (strömmande mp3) är Hönsburen, före detta Hönsgården, som det döptes om till efter ett tag. Ett program där vi tog upp händelser, hälsningar, önskningar o.s.v. Fjärde >>ljudklippet (RealAudio) | (strömmande mp3) är från våran finalsändning precis innan vi roterade hem, ett mer nrj-inspirerat program. Lite snack mycket musik. Sändande på bägge dessa två klipp var Richard Hedmark och Magnus "Göte" Götherström.

Nästa >>ljudklipp (RealAudio) | (variant i strömmande mp3) är en liten samling av nostalgiska melodier som nog många känner igen. Här finns bland annat, Balladen om den blå baskern, Farewell to Lebanon, We'll meet again och andra godingar!

Peter Lindvall skickade en kassett med en utsändning från Radio Malish, förutom musik finns det roliga sketcher och liknande som säkert väcker minnen hos många. Av naturliga skäl är det tudelat, >>ljudklipp del 1 (RealAudio) | (strömmande mp3) och >>ljudklipp del 2 (RealAudio) | (strömmande mp3).

Tommy Palmquist har skickat över en utsändning från Radio Malish. Vi citerar honom direkt från mailet angående ljudklippet. "Inspelningen är gjord 1976-11-06 i Radio Malish lokaler i Baluza och det är från FN-bat 62M. Har ett svagt minne av att det är en diskjockey-tävling men jag är inte säker. DJ är i alla fall Bruno ( Bronco ) Eriksson, han hörde till infogruppen på 3: komp. Det finns en del störningar i form av kanadensisk radiosändning, Canlog skötte sambandet mellan swebat och Ismaelia och när de sände så bröts sändningen från Radio Malish men det var så det var."
Klicka här för att lyssna på klippet(strömmande mp3).

Tommy Palmquist har lagt ner ett jättejobb med att överföra ytterligare ett kassettband till digitalformat. Han berättade att bandet brast gång efter annan men till slut var det mesta bevarat. Vi på Radio Malish hemsida är mycket glada över att han vill dela med sig av detta. Inspelningen är den DJ-tävling som han nämnde i det tidigare mailet. Även denna gång är det Bronco som sitter vid micken, programmet sändes den 2:da November 1976.
Klicka här för att lyssna på "Tuesday Night Special"(strömmande mp3).

För länge sedan kontaktade en person oss på hemsidan och berättade att Sveriges Radio har sänt ett radioprogram om FN-radio. Det skulle vara i samband med jul på 80-talet. Nu har vi på hemsidan köpt ut en CD från radions arkiv med programmet. Det heter Kamina - Carl Gustaf - Malish och sändes i två delar dels den 24 och den 25 december 1980. Några av de som är med i programmen är bland annat Sven Jerring, Kaj Karlholm, Hans Carsborg, Anders Wendelberg samt andra som varit inblandade i radion. Ljudklippet är i strömmande mp3-format med de båda delarna liggande efter varandra.
Klicka här för att lyssna på Sveriges Radios program "Kamina - Carl Gustaf - Malish"


Bill Houston hittade en kassett från 1977. Han skriver att ljudet är tyvärr inte det bästa, men man hör i alla fall vad som sägs och sångerna.
Det är inspelat från Baluza stationen. Mats Rynnes hjälpte till och fixade digitaliseringen. Filerna är i mp3-format och runt 29MB per fil.
Klicka här för att lyssna på sida A
Klicka här för att lyssna på sida B


______________________________________________________

Avslutningsvis skulle vi vilja tacka de skivbolag som ställde upp och skickade plattor till oss under vår tid i Libanon, bland andra:

 

EMI Svenska AB
MNW Records
The Record Station
Sonet Grammofon AB
SweMix Records / BTB Records