Radio Malish
RÖSTEN I ÖKNEN 96,5 - THE SWEDISH VOICE IN THE MIDDLE EAST 104,5
Välkommen > Stationer & Historik > Radio Scorpio

Radio Scorpio

Denna information kommer från Ragge Jagero. Han har gjort 20K, 22K, 58M och 62M, fast då med Johansson som efternamn. Han har även bidragit med en artikel från Sandpappret.

Vi i El Tasa kunde inte få in Radio Malish, som sändes från Balusa (Sv.Bat.HQ). Enda sättet det gick att få in Malish på var med en Yagi (riktantenn) monterad i den 60 meter höga masten vi hade vid Signal Center. Vi var inne på tanken att montera upp högtalare för att sprida sändningen ut över campen, men nackdelen var att vi inte nådde ut till alla OP's.

Jag fixade då ner, från Sverige, en gammal AGA taxiradio som var avsedd för frekvenser upp till 85 MHz. Eftersom jag är radiogubbe var det sen inga problem med att konvertera stationen till en bit in på FM-bandet och med Wideband FM modulation (nästan HiFi kvalite). Den exakta frekvensen minns jag inte, men den låg i den nedre delen av FM-bandet.

Effekten var 20W och med en antenn uppe på 60m höjd blev vi t.o.m hörda i Ismailia...

Vi reläade (länkade) alltså Malish, men som jag berättade tidigare sände vi även själva vissa dagar en timme innan Malish gick igång. Det var då vi var Scorpio, oftast med Kompani-info varvat med musik, och på Lördagar ett "lill-Ring så spelar vi", kombinerat med frågetävling. Först gav vi ut en fråga och den som då ringde in ett svar, från campen eller en Position, blev intervjuad och fick önska en låt.

Vårt utbud av musik var kraftigt begränsat, men gissa om alla kasetter, som över huvud taget fanns inom kompaniet, kom till Scorpio's arkiv...

Efter rotation så erhöll Sv.Bat. pengar ur UN Welfare found och vad jag förstod skulle pengar från denna spenderas på en ny sändare till Malish och även en till Scorpio.

Malish fick en, det vet jag, men om Scorpio fick en också vet jag ej.

 
 

Vi vill tacka Ragge Jagero som har givit oss tillgång till denna information /Radio Malish